معبر سايبري معبر سايبري معبر سايبري معبر سايبري

مرحله رشد در طرح صالحین(برای دیدن ادامه مطلب بر روی عکس مربوطه کلیک کنید)

نقطه اوج رسید به رشد اعتقادی انسان، از منظر اسلام، دستیابی به نگرش توحیدی و قرار گرفتن در مدار خدا محوری و معاد باوری است.
اعتقاد عملی به استراتژی توحیدی “انا لله و انا الیه الراجعون”، انسان را به مسیر سعادت و رشد هدایت می‌کند چرا که چنین انسانی به خوبی می‌داند عمل به هر دستور الهی در این مسیر، یعنی یک گام به نجات و رستگاری نزدیک‌تر شدن و در مقابل ترک هر گناه و نافرمانی و عصیان نیز یعنی یک قدم از مسیر ضلالت و گمراهی دور گردیدن.

به دلیل آنکه اکثر ملاک‌ها و معیارهای رشد افراد که تا اینجا بیان شد، قبلا نیز در مرحله تثبیت؛ توصیه و تاکید شده بود، یادآوری این نکته ضرورت دارد که در مرحله تثبیت، اعضای حلقه تربیتی، تنها با ملاک‌ها و معیارهای رشد، آشنایی اجمالی پیدا می‌کنند و زمینه‌سازی لازم برای انجام این دستورات در آن‌ها صورت می‌پذیرد، اما در این مرحله، یعنی در مرحله رشد؛ آن‌ها به انجام دستورات مربوط به رشد و شکوفایی در زندگی انسان در طول حیات، ترغیب و تشویق می‌شوند و با کمک مربی و سرگروه بتدریج راهکارهای رشد و تعالی و ارتقاء و کمال را در گروه تمرین می‌کنند. بگونه‌ای که در دوره رشد، رفتار نیک در افراد، ابتدا بصورت عادت در می‌آید و سپس با تکرار و تمرین و با مرور زمان، به شکل ملکه رفتاری در ایشان در خواهد آمد.

برخی صاحبنظران معتقدند که اطلاق کلمه انسان، به این موجود دو پا و مستوی القامه؛ در اصل به دلیل نیازمندی اولیه او، به انس و الفت با سایرین است زیرا کلمه انسان از ماده انس و الفت گرفته شده است.

جوانی و نوجوانی سن افزایش شدت هیجانات در افراد است و عواطف انسانی در این سن، اگر کنترل و هدایت نشود، گاه در دام جهت گیری‌های تند و افراطی گرفتار می‌آیند و گاه نیز بی‌اثر و خنثی به خاموشی می‌گرایند.
جوانان و نوجوانان، نیازمند برنامه ریزی دقیق برای رشد عاطفی هستند، رشدی که به آنان تعادل روحی و روانی ببخشد، خواهش‌ها و نیازهای متضادشان را برآورده سازد و احساسات پاکشان را به سمت و سوی مناسبی هدایت کند. جوانی، سن دلبستگی‌ها، سن افراط و تفریط‌ها و سن نواسانات شدید عاطفی از سکون و خمودی و سردی، تا طغیان و دگرگونی و انقلاب و انفجار است.

برای رسیدن به رشد عقلانی در شجره طیبه صالحین حتما باید قدرت تفکر، تامل و تدبر اعضای حلقه تربیتی شجره طیبه صالحین را با برنامه ریزی صحیح افزایش داد.
بر این اساس در این دوره، تقویت روحیه پژوهش و تحقیق در افراد و نیز تلاش برای برقراری انس و الفت متربیان طرح شجره طیبه صالحین با کتاب و مطالعه، از اهم وظایف مربی شجره طیبه صالحین در مسیر ارتقای سطح اندیشه مخاطبان می‌باشد.

هر چند تربیت انسان کامل، یکی از اهداف نهایی طی مسیر رشد در جریان صالحین است اما از آنجا که توان مربی گری افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و نیز ظرفیف مخاطبان یا همان اعضای حلقه‌های تربیتی حتما با هم تفاوت دارد، پس دستیابی به این هدف؛ یعنی تربیت انسان کامل، از همان ابتدا، مد نظر قرار نمی‌گیرد. ولی در عین حال، دانستن این نکته همواره ضرورت دارد که در شریعت آسمانی اسلام، نقطه پایانی طی مسیر رشد، رسیدن به مرتبه کمال انسانی است.

مربی باید شاخصه‌های تشخیص حق از باطل را به متربیان بازگو نماید و نیز یادآور شود که هر کس در هر زمان، متناسب با این شاخصه‌ها و در مسیر حق گام بردارد، به میزان نزدیکی‌اشبه حق و حقیقت؛ قابلیت پیروی و تبعیت دارد و در غیر این صورت راهرو مسیر باطل است و نمی‌تواند هدایت گر رشد و صلاح دیگران باشد.

هر چند تربیت انسان کامل، یکی از اهداف نهایی طی مسیر رشد در جریان صالحین است اما از آنجا که توان مربی گری افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و نیز ظرفیف مخاطبان یا همان اعضای حلقه‌های تربیتی حتما با هم تفاوت دارد، پس دستیابی به این هدف؛ یعنی تربیت انسان کامل، از همان ابتدا، مد نظر قرار نمی‌گیرد. ولی در عین حال، دانستن این نکته همواره ضرورت دارد که در شریعت آسمانی اسلام، نقطه پایانی طی مسیر رشد، رسیدن به مرتبه کمال انسانی است.

آدمی از آن زمان که پا به عرصه حیات می‌گذارد تا هنگامی که به درجه کمال برسد همواره مراحل متوالی و بهم پیوسته‌ای از رشد را پشت سر می‌گذراد که می‌توان آن‌ها را به منزله‌ی فصل‌هایی از تاریخ حیات او قلمداد کرد. مراحل این رشد؛ گرچه به ظاهر متوالی، مستمر و یکنواخت به نظر می‌رسد ولی در حقیقت، هر مرحله از مرحله‌ی دیگر متفاوت است و در هر یک از این مراحل، انسان دارای ساختمان روانی خاصی می‌گردد که در رفتار او متبلور است. بنابراین، تربیت در صورتی صحیح و ثمر بخش خواهد بود که بر اساس مراحل رشد صورت پذیرد.

هر چند تا کنون در تعریف مراحل سه گانه اجرای فرایند صالحین، مرحله رشد را، مرحله اصلی در بین مراحل جذب و تثبیت و رشد دانستیم، اما به دلیل آنکه مفهوم مرحله رشد در روانشناسی تربیتی برای مقاطع زمانی کوتاه مدت به کار می‌رود و رشد انسان در جریان صالحین، در واقع در طول پروسه‌ی حیات او و در دراز مدت صورت می‌پذیرد، از این پس، برای شناسایی مفهوم رشد در این اساس، با گذشت مراحل جذب و تثبیت که نهایتا یکسال و اندی زمان می‌برد متربی تا رسیدن به مرحله مربی گری و تا هر وقت که در مسجد حضور می‌یابد در واقع در حال گذراندن دوره‌ی رشد است.




ارسال توسط خوشخو

مرحله تثبیت در طرح صالحین(برای دیدن ادامه مطلب برروی عکس مربوطه کلیک کنید)

چهارمین مؤلفه اثرگذار در مرحله تثبیت در شجره طیبه صالحین؛ زمینه‌سازی و بسترسازی برای رشد اعضای حلقه‌های تربیتی صالحین است. در این مرحله، مربی باید فرد را با وظایف و تکالیف انسانی و دینی‌اشآشنا کند و او را در مسیر رشد و تعالی و تربیت و کمال قرار دهد. به کارگیری روش‌های تربیتی اسلامی و نیز شناساندن آموزه‌های عملی تربیت دینی به جوانان و نوجوانان در دوره‌ی تثبیت، در واقع عامل موثری در به حرکت درآوردن آنان، در مسیر خیر و سعادت و تعالی و کمال خواهد بود.

یکی از آرمان‌های بی‌بدیل نظام مقدس اسلامی پس از پیروزی انقلاب، تربیت نسلی انقلابی، مومن و معتقد به مبانی دینی است. نسلی که با فضایل اخلاقی آشناست، دل به مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام سپرده است، در راه حق کوشاست و تلاش می‌کند حیاتش را بر مبنای نگرش توحیدی پایه ریزی نماید. تربیت این نسل، در واقع یکی از اهداف اساسی انقلاب ماست، انقلابی که از همان ابتدا انقلاب فرهنگی، ایدئولوژی و تربیتی بوده است. حال از آنجا که تدوین هدف و ترسیم چشم‌انداز انقلاب به خودی خود نمی‌تواند اصلاح گر امور بوده و ما را به نقطه مطلوب برساند؛ پس لازم است همواره راهکارهای رسیدن به هدف را نیز از قبل در قالبی مدون و مکتوب، دقیقا ترسیم و تبیین نمود.

دومین مولفه اثرگذاز در دوره تثبیت در فرایند شجره طیبه صالحین؛ آشنا ساختن جوان و نوجوان با هویت انسانی خویش است. از آنجا که جوان، همواره در زندگی به دنبال یافتن بهترین پاسخ‌ها به دو سوال مهم و اساسی کیستی و چیستی خود می‌باشد؛ اگر در دوره تثبیت سعی شود که اعضای حلقه با هویت انسانی، اجتماعی و مذهبی خود آشنا شوند بطور مسلم کمک شایانی به تثبیت حضور آنان در حلقه صالحین نموده‌ایم.

از آنجا که گروه گرایی همواره یکی از بارزترین شاخصه‌های دوره نوجوانی به شمار می‌آید، بنابراین در حلقه صالحین می‌توان تا حدودی، حس نیاز جوان و نوجوان را به عضویت در گروه تامین نموده و برآورده ساخت.
گروه‌های همسالان، در واقع یکی از مراجع پذیرش رفتار توسط جوانان و نوجوانان به شمار می‌آیند که گاه میزان اثر گذاری آنان، از تاثیر بسزای والدین، مدرسه و جامعه بیشتر می‌باشد.

دومین مرحله از مراحل سه گانه فرایند پیاده‌سازی صالحین در مسجد، مرحله تثبیت است.
مراد از تثبیت در اجرای فرآیند شجره طیبه صالحین؛ ایجاد دلبستگی عضو به گروه، به گونه‌ای است که جدا شدن او از حلقه تربیتی به آسانی صورت نپذیرد.




ارسال توسط خوشخو

مرحله جذب در طرح صالحین(برای دیدن ادامه ی مطلب بر روی عکس های مربوطه کلیک کنید)

از آنجا که مسئولیت مربی صالحین، چیزی شبیه به مسئولیت مبلغان راه خداست و مربی در واقع تالی تلو انبیای الهی در دعوت انسانها به سوی خدا به شمار می‌آید، پس باید توجه داشت که یکی از نبایسته‌های اساسی جذب که از همان آغاز به شکل غیر مستقیم در مخاطبان اثر می‌گذارد، طلب دستمزد و اجرت و حقوق و مزایا، در قبال انجام رسالت مهم مربی گری تربیتی است. در تاریخ ادیان آسمانی و نیز آموزه‌های دینی به کرات دیده می‌شود که همواره شعار منادیان دعوت به حق و حقیقت این بوده است که ما از شما در قبال این دعوت اجر و مزد نمی‌خواهیم و پاداش این کار را تنها از خدا خواستاریم.

فلاسفه انسان را حیوان ناطق می‌نامند و در تعریف ناطق می‌گویند: حیوانی است که دارای قوه تعقل است. در واقع عقل در انسان، ودیعه‌ای ارزشمند است که وجه تمایز او با سیر موجودات می‌باشد و اصولا همین قوه ارزشمند است که از انسان موجودی دارای اراده و در عین حال صاحب اختیار ساخته است.

مربی صالحین همچون باغبانی که دانه را کشت می‌کند و منتظر به ثمر نشستن آن می‌نشیند. پس او باید بداند که هر زمینی مناسب کشت محصولی خاص است، ظرفیت مشخصی دارد، باغبان آگاه، حتی یک دانه بذر را هم اضافی نمی‌کارد و چیزی را هدر نمی‌دهد.

شروع فرایند جذب، در واقع، به مثابه‌ی رخ دادن یک اتفاق مهم است که طی آن ناخاسته دلهای مخاطبان به سمت عامل جذب یعنی همان مربی یا سرگروه متمایل و راغب می‌گردد.
که البته منظور از مخاطب در این فرایند، جوان و نوجوانی است که سرزمین دلش آماده کشت و بذر حق و حقیقت است و به طور فطری گرایش به معنویات، پاکی‌ها و فضایل دارد ...

یکی از رموز موفقیت ائمه اطهار علیهم السلام و انبیاء الهی در جذب دلها به مکتب آسمانی اسلام، دعوت بسوی خداست. به دیگر سخن آنکه انبیاء الهی و امامان معصوم علیهم السلام در طول حیاتشان همواره «داعی الی الله» بوده‌اند و چون بازگشت بسوی خداست، بطور فطری در نهاد هر انسانی، دارای جذبه‌ی معنوی و درونی است، پس ایشان همواره دلهای زیادی را به خود مشغول می‌کرده‌اند.

یکی از عوامل موثر در انجام فرایند جذب، توان برقراری ارتباط با متربی، از سوی مربی و سرگروه است. البته، هر چند برقراری ارتباط فی نفسه و بخودی خود، در واقع هنر مربی و سرگروه به شمار می‌آید اما باید توجه داشته باشیم که هرگز در این زمینه بدون مخاطب شناسی درست، نمی‌توان با دیگران ارتباط برقرار کرد چنانچه اسلام از یک سو به کیفیت برقراری ارتباط اشاره دارد و در آموزه‌های تربیتی خود حتی نوع، عمق و نحوه‌ی نگاه کردن افراد را نیز در جذب مخاطب موثر می‌داند...

افلاطون برای تربیت معنا و مفهومی"راز آلود" قائل میگردد که به سادگی نمی‌توان حقیقت آن را فهمید. یکی از دلایل راز آلودگی تربیت این است که وجه تمایز آن با تعلیم، شفاف و روشن نیست. تربیت، در فضای کاذب و مصنوعی صورت نمی‌پذیرد و آموزگار و معلم هرگز در قالب آموزش و تعلیم صرف قادر به تربیت نخواهد بود چرا که تربیت امری است پرورشی و اصیل که تنها از عهده مربیان آگاه و دلسوز بر می‌آید ...

بچه‌های جبهه نوعاً به کسانی که فضیلت و تقوای بیشتری داشتند و صبر و شکیبایی و نیز داشتن سعه صدر معروف بوده و در سختی‌ها و شداید، تکیه گاه سایر رزمندگان به شمار می‌آمدند عناوین تکریم آمیز "حاجی" و "سید" را اطلاق می‌کردند. و حتما نیز می‌دانید که نوعا هیچ کدام از "حاجی‌ها و سیدهای دوران جنگ" به کسی پول نمی‌دادند، رزمنده‌های نوجوان را کوه و اردو نمی‌بردند و درگیر و دار جنگ و جبهه و جهاد، خبری از جایزه و تشویق نبود...

همانگونه که آهن ربا، با داشتن خاصیت مغناطیسی، می‌تواند براده‌های آهن را به خود جذب کند، در انسان نیز خواص و نیروهای خاصی وجود دارد که او را به یک منبع مولد و پویای جذب و دفع فعال تبدیل کرده است.
نیروهای مغناطیسی خاصی همچون: عشق، محبت، صفا و صمیمیت، همگی از جمله خواص منحصر به فرد انسانند که موجب گرایش سایر همنوعان به وی می‌شوند.




ارسال توسط خوشخو

طرح صالحین از دید بزرگان

رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: مهم‌ترین مطالبه رهبر معظم انقلاب از بسیجیان، کادر‌سازی برای امام زمان (عج) است. حلقه‌های صالحین حلقه‌های یارگیری برای امام عصر (عج) است که در آن بسیجیان ضمن تقویت بنیان‌های معرفتی خود به عمق بخشی هرچه بیش‌تر انقلاب در داخل می‌پردازند. همه تمرکز بسیج روی طرح شجره طیبه صالحین است.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با تشبیه شجره طیبه صالحین به یک دانشگاه عالی گفت: در دانشگاه‌ها، دانشجویان درس خوان، تلاش می‌کنند که با جد و جهد، عالی‌ترین نمره را کسب کنند و به نمره خوب راضی نمی‌شوند و در شجره طیبه صالحین هم بسیجیان ما که با ورود به عرصه بسیج، امتیاز خوب را کسب کرده‌اند، به این امتیاز راضی نشده و در تلاشند که امتیاز عالی را کسب کنند.




ارسال توسط خوشخو

طرح صالحین چیست؟

شرط اصلی اجرای یک طرح تربیتی

                                                                                                              شرط اصلی اجرای یک طرح تربیتی

 

از آنجا که پیاده‌سازی کامل فرآیند شجره طیبه صالحین در مساجد کشور در اصل، به منزله‌ی پیاده‌سازی یک پروژه بزرگ تربیتی و دینی به شمار می‌آید، پس در این مجال، برای فهم بیشتر موضوع، به بررسی برخی پیش شرطهای اساسی تحقق این امر در جامعه کنونی می‌پردازیم. در شرایط موجود، پروژه بزرگ تربیتی و معرفتی صالحین، در واقع نسخه اصلی برنامه ریزی استراتژیک فرهنگی جوامع شیعی، برای زمینه‌سازی ظهور منجی عالم بشریت مهدی موعود (عج) است ...

جهت تحقق امر مهم احیاء و فعال‌سازی مساجد شیعه در آخرالزمان یا همان جریان صالحین، نخست باید نگرش مهره‌های فرهنگی موثر در سایر شهرهای کشور را نسبت به این موضوع اصلاح و تصحیح نمود که البته برای این کار، فعالان فرهنگی تشکل‌های دینی، باید در وهله‌ی نخست برای تشکل متبوع خود، قادر به یک رسالت تشکیلاتی حداقلی باشند ...

منشاء پیدایش جریان مسجدی در اهواز، در اولین لایه‌های زیربنایی آن، بیش از همه مبتنی بر همان تغییر رویکرد اساسی و مهم، از نظامی گری در جنگ سخت، به رزمندگی و مجاهدت از نوعی دیگر و متناسب با نیاز جبهه جنگ نرم بوده است.

اعضای حلقه‌های تربیتی صالحین معمولا 15 تا 20 نفرند که در موارد استثناء می‌تواند کمتر یا بیشتر از این تعداد هم باشد. مثلا به 25 نفر برسد و یا 9 نفر باشد. استاندارد عددی 15 تا 20 نفر، از این رو در سیر تربیتی صالحین لحاظ شده است که ...

پیشینه تاریخی اجرای شجره طیبه صالحین، یا همان تشکیل حلقه‌های تربیتی معرفتی در مسجد، بیش از همه به صدر اسلام در مسجد النبی، مسجد قبا و سایر مساجد مکه و مدینه بر می‌گردد.

تربیت انسان مومن، بصیر، مجاهد، فعال، انقلابی و دارای موضع از اهداف اصلی و اساسی شجره طیبه صالحین است. صالحین در واقع، بمنزله هموار کردن مسیر ظهور امام عصر (عج) ، کادرسازی دوباره برای انقلاب و نیز جریان‌سازی فرهنگی در کشور، با هدف غالب شدن رویکرد فرهنگی در تشکل‌های فرهنگی، دینی است.




تاریخ: شنبهبرچسب:طرح صالحین چیست؟ ,
ارسال توسط خوشخو

 

پایگاه های خبری تحلیلی
http://www.iran1414.ir پایگاه افسران جنگ نرم 1
مراجع و علما
http://www.lankarani.net آیت الله فاضل لنکرانی 2
http://www.maarefislam.com آیت الله سید محمد حسین حسینی طهرانی 3
http://www.malakouti.org آیت الله میرزا مسلم ملکوتی 4
http://www.saafi.org آیت الله صافی گلپایگانی 5
http://www.salehin.com صالحین شیعه 6
http://www.sistani.org آيت الله العظمي سيستاني 7
http://marefat.info آيت الله محمد هادي معرفت 8
http://www.gorgani.ir آيت الله علوي گرگاني 9
http://www.madanitabrizi.org آيت الله مدني تبريزي 10
http://www.motahari.org آيت الله شهيد مرتضي مطهري 11
http://www.mtb.ir دفتر آيت الله بهجت 12
http://www.almodarresi.com آيت الله سيد محمد تقي مدرسي 13
http://www.shahroudi.net آيت الله سيد محمد حسيني شاهرودي 14
http://vahid-khorasani.ir آيت الله شيخ حسين وحيد خراساني 15
http://www.mojtaba-tehrani.ir آيت الله شيخ مجتبي تهراني 16
http://www.beheshti.org/ آيت الله شهيد بهشتي 17
http://www.qaraati.net حجت الاسلام محسن قرائتي 18
http://www.ostad-jafari.com علامه محمد تقي جعفري 19
http://www.esraco.org آيت الله عبدالله جوادي آملي 20
http://www.almazaheri.ir آيت الله مظاهري 21
http://www.tohid.ir آيت الله جعفر سبحاني 22
http://www.tabrizi.org آيت الله ميرزا جواد تبريزي 23
http://persian.makarem.ir آيت الله مكارم شيرازي 24
http://mesbahyazdi.com آيت الله محمدتقي مصباح يزدي 25
http://noorihamedani.com آيت الله نوري همداني 26
http://www.leader.ir حضرت امام خامنه اي 27
http://imam-khomeini.com حضرت امام خميني(ره) 28
مراکز علمی بسیج
http://Basijisu.ir بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام 29
http://www.pasokhgooi.ir مرکز تولید اندیشه و پاسخگویی سازمان بسیج مستضعفین 30
http://www.hmid.basijmed.ir پژوهشکده مجازی حوادث و بلایا 31
http://www.bro.ir سازمان تحقيقات و مطالعات بسيج 32
http://www.basijelmi.ir سازمان بسيج علمي 33
http://www.ict.basijeng.ir پژوهشكده مجازي فناوري اطلاعات و ارتباطات 34
http://anri.ir پژوهشكده مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي 35
http://vimb.basijmed.ir پژوهشكده مجازي بيوتكنولوژي پزشكي 36
http://basijfestival.213.ir معاونت علمي پژوهشي سازمان بسيج دانشجويي 37
http://www.hse.basijmed.ir پژوهشكده مجازي سلامتي، ايمني و محيط زيست 38
http://kolnegar.basijmed.ir پژوهشكده طب كل نگر 39
http://www.pmaba.ir پژوهشكده هاي مجازي بسيج 40
http://www.basijvre.com پژوهشكده مجازي اقتصاد 41
معاونت‌های سازمان بسیج مستضعفین
http://www.osveh.ir معاونت فناوري اطلاعات و ارتباطات 42
http://www.hadi.basirat.ir معاونت سياسي 43
http://www.basijnews.ir معاونت روابط عمومي سازمان بسيج 44
بسیج استان‌ها
http://hormozgan.basij.ir استان هرمزگان 45
http://golestan.basij.ir استان گلستان 46
http://qom.basij.ir استان قم 47
http://semnan.basij.ir استان سمنان 48
http://razavi.basij.ir استان خراسان رضوي 49
http://ilam.basij.ir استان ايلام 50
http://azgh.basij.ir استان آذربايجان غربي 51
http://booshehr.basij.ir استان بوشهر 52
http://yazd.basij.ir استان يزد 53
http://lorestan.basij.ir استان لرستان 54
http://kordestan.basij.ir استان كردستان 55
http://sb.basij.ir استان سيستان و بلوچستان 56
http://khsh.basij.ir استان خراسان شمالي 57
http://smtb.ir استان تهران 58
http://esfahan.basij.ir استان اصفهان 59
http://gilan.basij.ir استان گيلان 60
http://kb.basij.ir استان كهكيلويه و بويراحمد 61
http://basijmazandaran.ir استان مازندران 62
http://kerman.basij.ir استان كرمان 63
http://tanvir.ir استان فارس 64
http://khozestan.basij.ir استان خوزستان 65
http://chb.basij.ir استان چهارمحال بختياري 66
http://ardebil.basij.ir استان اردبيل 67
http://hamedan.basij.ir استان همدان 68
http://ruhollah.basij.ir استان مركزي 69
http://kermanshah.basij.ir استان كرمانشاه 70
http://qazvin.basij.ir استان قزوين 71
http://sepahamz.ir استان زنجان 72
http://khjo.basij.ir استان خراسان جنوبي 73
http://alborz.basij.ir استان البرز 74
http://azsh.basij.ir استان آذربايجان شرقي 75
اقشار بسیج
http://www.basij-asatid.ir سازمان بسیج اساتید 76
http://www.basijkarmandan.ir سازمان بسیج کارمندان 77
http://www.zanannews.ir سازمان بسیج جامعه زنان 78
http://basijkaregari.com سازمان بسيج كارگري 79
http://www.koolebar.ir سازمان اردويي، راهیان نور و گردشگري 80
http://www.cbo.ir سازمان بسيج فرهنگيان 81
http://www.maddahi.org سازمان بسيج مداحان 82
http://www.basijmohandesin.ir سازمان بسیج مهندسين 83
http://www.basijmed.com سازمان جامعه پزشكي 84
http://www.beest.ir سازمان بسيج دانش آموزي 85
http://www.bso.ir سازمان بسيج دانشجويي 86
http://www.bao.ir سازمان بسيج هنرمندان 87
http://www.basijsport.ir سازمان ورزش بسيج 88
http://www.lbo.ir سازمان بسيج حقوقدانان 89
http://www.ashayer.org سازمان بسيج عشايري 90
http://www.basijtollab.ir سازمان بسيج طلاب و روحانيون 91
http://www.pishkesvat.com سازمان بسيج پيشكسوتان 92
http://www.basijsazandegi.com



ارسال توسط خوشخو

http://www.img4up.com/images1/05095016511006284906.jpg




تاریخ: شنبهبرچسب:عکس,آرم صالحین,
ارسال توسط خوشخو

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
همسنگران
امکانات جانبی