![معبر سايبري](http://s3.picofile.com/file/7991714187/%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1_%D9%81%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%87%DB%8C.jpeg)
![معبر سايبري](http://s1.picofile.com/file/7991715585/%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C.jpeg)
![معبر سايبري](http://s2.picofile.com/file/7991714836/%D8%B3%D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%BE%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpeg)
![معبر سايبري](http://s2.picofile.com/file/7991716448/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D8%AC_%D8%B4%D9%87%D8%AF%D8%A7.jpeg)
توصیههای آیتالله بهجت(ره) درباره سیر و سلوک
حضرت آیتالله بهجت(ره) از جمله سالکان و عارفان حقیقی طریق الهی است که توجه به توصیههای این فقید فرزانه میتواند راهی روشنگر را پیشروی انسان قرار دهد.
![](http://www.salehin.ir/up1/1350997515.jpg)
چرا بعضی دعاهایمان مستجاب نمی شود؟
اولياء و بزرگان دين علت عدم استجابت دعاها را به عوامل گوناگوني ربط داده اند. شخصي نزد حضرت علي(ع) از عدم استجابت دعا شكايت كرد و گفت: با اين كه خداوند فرمود: "دعا كني، من اجابت مي كنم" چرا ما دعا مي كنيم و به اجابت نميرسد؟ امام فرمود: قلب و فكر شما در هشت چيز خيانت كرده به همين جهت دعايتان مستجاب نميشود:
![](http://www.salehin.ir/up1/1351055186.jpg)
مشاهده ادامه مطلب...
چه طور می توان امام زمان(عج) راخوشحال کرد؟
امام صادق(ع) فرموده اند: «در هر پنج شنبه اعمال بندگان به رسول خدا(ص) و امامان(ع) عرضه مي شود». حضرت در حديثي ديگر فرمود: «چرا رسول الله(ص) را ناراحت مي كنيد؟ مردي عرض كرد: چگونه ناراحتش مي كنيم؟ حضرت فرمود: آيا نمي دانيد اعمال شما بر حضرتش عرضه مي شود؟ كه اگر گناهي ببيند ناراحت مي شود، پس رسول خدا را ناراحت نكنيد، بلكه خوشحالش كنيد.»
مشاهده ادامه مطلب...
نماز اول وقت در هر شرایطی
نماز حقیقی دست آوردهای ارزشمندی برای نمازگزار راستین به همراه دارد. نوشتهای را که در پیش رو دارید، میکوشد بازتاب زیبای این ارمغان ملکوتی را در سیره و سخن امام رضا (علیه السلام) به طور خلاصه بیان کند.
![](http://www.salehin.ir/up1/1350996516.jpg)
معرفت امام عصر؛ معرفت خدا
ارتباط معرفت خدا و معرفت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و معرفت امام و حجت خدا(علیه السلام) در دعای اللهم عرفنی نفسك فانك ان لم تعرفنی نفسك لم اعرف نبیک...به خوبی ترسیم شده است و پیام مهم این دعا در قوس صعود آن است كه اگر ما...
مشاهده ادامه مطلب
راز فریاد آیتالله بهجت هنگام سلام نماز
فریادهای آقای بهجت(ره) هنگام سلام نماز برای من سئوال شده بود، گفتم اگر ندانم چرا فریاد میکشد دیگر برای نماز به قم نمیروم....
مشاهده ادامه مطلب...
دیوار نوشته شیخ رجبعلی خیاط چه بود ؟
مرحوم شیخ رجبعلی خیاط روی کاغذی در دکانش نوشته بود: «قرض هم داده میشود». او نمیگذاشت کسی بیاید و بگوید قرض میخواهم، بلکه خودش در این عمل خیر پیشقدم شده بود.
![](http://www.salehin.ir/up1/1350974786.jpg)
نقش ولیفقیه در پیشرفت کشور، چیست؟
رهبر معظم انقلاب در سفر خود به خراسان شمالی تاکید کردند: «اگر بخواهیم هدفهاى ملت ایران را در یک مفهوم خلاصه کنیم، آن مفهوم کلیدى عبارت است از پیشرفت، در این بین نقش و جایگاه ولیفقیه در رسیدن به این هدف چیست؟
مشاهده ادامه مطلب...
روایت تکاندهنده امام باقر(ع) درباره حوض کوثر
حضرت امام محمد باقر(ع) میفرمایند: روز قیامت، چون جماعتی را از کنار حوض کوثر دور میکنند، حضرت رسول(ص) میگریند و میفرمایند: چگونه نگریم بر جماعتى که از شیعیان علىبنابىطالب بوده و به سوی دوزخ روان میشوند؟!
مشاهده ادامه مطلب...
دو خاطره از حاج احمد متوسلیان
عباس برقی نقل میکند: بعد از عملیات بیتالمقدس و فتح خرمشهر زمانی که خدمت امام شرفیاب شدیم حاج احمد از ناحیه پا مجروح شده بود و عصا در دست داشت. وقتی که خدمت امام رسیدیم ایشان برای عرض گزارش با امام ملاقات خصوصی داشت. زمانی که از خدمت امام برمیگشت دیدم که حاج احمد عصا در دست ندارد و...
مشاهده ادمه مطلب...
خاطرهای زیبا از لحظات قبل از شهادت حاج ابراهیم همت
از همین لشکر حاج همت، تنها چند نیروی خسته و ناتوان باقی مانده. امروز هفتمین روز عملیات خیبر است. هفت روز پیش، رزمندگان ایرانی، جزایر مجنون را فتح کردند و کمر دشمن را شکستند. آنگاه دشمن هر چه در توان داشت، بکار گرفت تا...
مشاهده ادامه مطلب...
مرحله رشد در طرح صالحین(برای دیدن ادامه مطلب بر روی عکس مربوطه کلیک کنید)
نقطه اوج رسید به رشد اعتقادی انسان، از منظر اسلام، دستیابی به نگرش توحیدی و قرار گرفتن در مدار خدا محوری و معاد باوری است.
اعتقاد عملی به استراتژی توحیدی “انا لله و انا الیه الراجعون”، انسان را به مسیر سعادت و رشد هدایت میکند چرا که چنین انسانی به خوبی میداند عمل به هر دستور الهی در این مسیر، یعنی یک گام به نجات و رستگاری نزدیکتر شدن و در مقابل ترک هر گناه و نافرمانی و عصیان نیز یعنی یک قدم از مسیر ضلالت و گمراهی دور گردیدن.
به دلیل آنکه اکثر ملاکها و معیارهای رشد افراد که تا اینجا بیان شد، قبلا نیز در مرحله تثبیت؛ توصیه و تاکید شده بود، یادآوری این نکته ضرورت دارد که در مرحله تثبیت، اعضای حلقه تربیتی، تنها با ملاکها و معیارهای رشد، آشنایی اجمالی پیدا میکنند و زمینهسازی لازم برای انجام این دستورات در آنها صورت میپذیرد، اما در این مرحله، یعنی در مرحله رشد؛ آنها به انجام دستورات مربوط به رشد و شکوفایی در زندگی انسان در طول حیات، ترغیب و تشویق میشوند و با کمک مربی و سرگروه بتدریج راهکارهای رشد و تعالی و ارتقاء و کمال را در گروه تمرین میکنند. بگونهای که در دوره رشد، رفتار نیک در افراد، ابتدا بصورت عادت در میآید و سپس با تکرار و تمرین و با مرور زمان، به شکل ملکه رفتاری در ایشان در خواهد آمد.
جوانی و نوجوانی سن افزایش شدت هیجانات در افراد است و عواطف انسانی در این سن، اگر کنترل و هدایت نشود، گاه در دام جهت گیریهای تند و افراطی گرفتار میآیند و گاه نیز بیاثر و خنثی به خاموشی میگرایند.
جوانان و نوجوانان، نیازمند برنامه ریزی دقیق برای رشد عاطفی هستند، رشدی که به آنان تعادل روحی و روانی ببخشد، خواهشها و نیازهای متضادشان را برآورده سازد و احساسات پاکشان را به سمت و سوی مناسبی هدایت کند. جوانی، سن دلبستگیها، سن افراط و تفریطها و سن نواسانات شدید عاطفی از سکون و خمودی و سردی، تا طغیان و دگرگونی و انقلاب و انفجار است.
برای رسیدن به رشد عقلانی در شجره طیبه صالحین حتما باید قدرت تفکر، تامل و تدبر اعضای حلقه تربیتی شجره طیبه صالحین را با برنامه ریزی صحیح افزایش داد.
بر این اساس در این دوره، تقویت روحیه پژوهش و تحقیق در افراد و نیز تلاش برای برقراری انس و الفت متربیان طرح شجره طیبه صالحین با کتاب و مطالعه، از اهم وظایف مربی شجره طیبه صالحین در مسیر ارتقای سطح اندیشه مخاطبان میباشد.
هر چند تربیت انسان کامل، یکی از اهداف نهایی طی مسیر رشد در جریان صالحین است اما از آنجا که توان مربی گری افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و نیز ظرفیف مخاطبان یا همان اعضای حلقههای تربیتی حتما با هم تفاوت دارد، پس دستیابی به این هدف؛ یعنی تربیت انسان کامل، از همان ابتدا، مد نظر قرار نمیگیرد. ولی در عین حال، دانستن این نکته همواره ضرورت دارد که در شریعت آسمانی اسلام، نقطه پایانی طی مسیر رشد، رسیدن به مرتبه کمال انسانی است.
هر چند تربیت انسان کامل، یکی از اهداف نهایی طی مسیر رشد در جریان صالحین است اما از آنجا که توان مربی گری افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و نیز ظرفیف مخاطبان یا همان اعضای حلقههای تربیتی حتما با هم تفاوت دارد، پس دستیابی به این هدف؛ یعنی تربیت انسان کامل، از همان ابتدا، مد نظر قرار نمیگیرد. ولی در عین حال، دانستن این نکته همواره ضرورت دارد که در شریعت آسمانی اسلام، نقطه پایانی طی مسیر رشد، رسیدن به مرتبه کمال انسانی است.
آدمی از آن زمان که پا به عرصه حیات میگذارد تا هنگامی که به درجه کمال برسد همواره مراحل متوالی و بهم پیوستهای از رشد را پشت سر میگذراد که میتوان آنها را به منزلهی فصلهایی از تاریخ حیات او قلمداد کرد. مراحل این رشد؛ گرچه به ظاهر متوالی، مستمر و یکنواخت به نظر میرسد ولی در حقیقت، هر مرحله از مرحلهی دیگر متفاوت است و در هر یک از این مراحل، انسان دارای ساختمان روانی خاصی میگردد که در رفتار او متبلور است. بنابراین، تربیت در صورتی صحیح و ثمر بخش خواهد بود که بر اساس مراحل رشد صورت پذیرد.
هر چند تا کنون در تعریف مراحل سه گانه اجرای فرایند صالحین، مرحله رشد را، مرحله اصلی در بین مراحل جذب و تثبیت و رشد دانستیم، اما به دلیل آنکه مفهوم مرحله رشد در روانشناسی تربیتی برای مقاطع زمانی کوتاه مدت به کار میرود و رشد انسان در جریان صالحین، در واقع در طول پروسهی حیات او و در دراز مدت صورت میپذیرد، از این پس، برای شناسایی مفهوم رشد در این اساس، با گذشت مراحل جذب و تثبیت که نهایتا یکسال و اندی زمان میبرد متربی تا رسیدن به مرحله مربی گری و تا هر وقت که در مسجد حضور مییابد در واقع در حال گذراندن دورهی رشد است.